ГоловнаПолітика

Екс-ударівець вважає, що Ковальчук є ставлеником групи Фірташа

За словами Солов'я, рішення про підтримку партією Порошенка "ухвалено кулуарно"

Екс-ударівець вважає, що Ковальчук є ставлеником групи Фірташа
Фото: Макс Левин

"Розпорядник" партії "УДАР" Віталій Ковальчук є ставлеником групи Фірташа.

Про це сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську заявив Юрій Соловей, якого минулої суботи виключили з партії УДАР, повідомляє інтернет-видання versii.if.ua.

Нагадаємо, до свого виключення Соловей обіймав посаду голови міської партійної організації політсили і очолював фракцію "УДАР" у міськраді.

За словами політика, незважаючи на декларацію про неучасть у владі, УДАР "розподілив" низку посад в уряді та структурних підрозділах виконавчої влади України. При цьому переважно між людьми, які не є членами УДАРу і причетні до фінансово-олігархічної групи Фірташа.

"Заяви партійних бонз УДАРу про нібито неучасть у владі є цинічною брехнею", - сказав екс-ударівець. Крім того, він розповів, що неодноразово звертався, зокрема й письмово, до Віталія Ковальчука з вимогою надати інформацію щодо його візиту до Відня для зустрічі з Фірташем напередодні з'їзду "УДАРу", на якому було оголошено про підтримку Порошенка як кандидата в президенти.

"Реакцією стало виключення мене з партії", - повідомив Соловей. Також екс-ударівець заявив, що рішення про підтримку партією Петра Порошенка "ухвалено кулуарно".

"Жодного попереднього обговорення на рівні низових партійних організацій, на рівні міських партійних організацій, обласних партійних організацій, на рівні політради національної партії - такого рішення не було. За півгодини до початку проведення з'їзду делегатів поінформували, що кандидатом на посаду президента України буде не Кличко, а Порошенко", - розповів Соловей.

"Висування кандидата у президенти відбувалося всупереч волі обласних організацій", - сказав він.

Нагадаємо, позачергові вибори президента України відбудуться 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram