ГоловнаПолітика

Тарута і Лук'янченко попросили Турчинова призначити референдум

В українців можуть спитати про їхнє ставлення до розширення повноважень регіонів

Тарута і Лук'янченко попросили Турчинова призначити референдум
Фото: Александр Ратушняк/like.lb.ua

Голова Донецької обладміністрації Сергій Тарута і мер Донецька Олександр Лук'янченко на зустрічі з в.о. президента, спікером парламенту Олександром Турчиновим попросили призначити всеукраїнський референдум на 25 травня.

"На референдум заплановано винести питання передачі додаткових владних повноважень регіонам України і створення муніципальної міліції", - сказав Тарута, слова якого наводить прес-служба Донецької ОДА в понеділок.

Тарута подав на розгляд Турчинова законодавчі ініціативи, що дозволяють здійснити референдум протягом заявленого терміну.

Лук'янченко і собі зазначив, що проведення референдуму сприятиме зниженню соціально-політичного напруження на південному сході країни.

Ініціативу провести національний референдум раніше схвалили на спільному засіданні мерів міст, голів районних рад і районних держадміністрацій Донецької області.

"Ми консолідували свої зусилля для того, щоб в Україні запанував громадянський мир, порядок і злагода. Усі громадяни нашої країни повинні мати можливість висловити свою думку з тих питань, які їх реально хвилюють. На цьому етапі - вирішальне слово за депутатами Верховної Ради", - підсумував Тарута.

У повідомленні прес-служби не вказано дати та місця зустрічі Тарути, Лук'янченка і Турчинова.

Нагадаємо, 14 квітня в.о. президента Олександр Турчинов припустив імовірність проведення всеукраїнського референдуму з питання державного устрою України в день виборів президента 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram