ГоловнаПолітика

Україна не може вести переговори з Росією без ЄС і США, - Тимошенко

У результаті двосторонніх переговорів можна отримати тільки пропозицію про капітуляцію

Україна не може вести переговори з Росією без ЄС і США, - Тимошенко
Фото: batkivshchyna.com.ua

Кандидатка в президенти України від партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про неприйнятність будь-яких переговорів із Росією у двосторонньому форматі, без участі Європейського Союзу та США.

Про це вона сказала в інтерв'ю Euronews, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Починаючи наодинці, віч-на-віч, переговори Україна - Росія, в підсумку можна отримати тільки пропозицію про капітуляцію. І тому я сьогодні звернулася до Петра Порошенка з вимогою відкликати цю пропозицію і повернутися до формату, який існував досі. Є США, Європейський Союз, Україна і Росія", - сказала вона.

"Я вважаю, що тільки демократичні країни світу мають змогу поставити Кремль на місце", - додала Тимошенко.

Окрім того, Юлія Тимошенко наголосила, що застосування важкої зброї Путіним і реальне військове вторгнення залежать від того, наскільки сильними будуть лідери світу.

"Якщо вони зможуть зупинити цю агресію і Путін відчує, що їхня сила більша за його власну силу, він зупиниться. Він піде настільки далеко, наскільки його пустять Сполучені Штати і Європейський Союз", - сказала вона.

Нагадаємо, 25 квітня кандидат у президенти Петро Порошенко в Києві на конгресі "Україна - Росія: діалог" запропонував Кремлю призначити час і місце переговорів для збереження миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram