ГоловнаПолітика

Путін хоче зберегти військово-технічне співробітництво з Україною

Російський президент запевняє, що в першу чергу думає не про ВПК Росії, а про українців

Путін хоче зберегти військово-технічне співробітництво з Україною
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін виступив проти розриву військово-технічного співробітництва між РФ і Україною.

Про це він сказав на засідання Комісії з військово-технічного співробітництва Росії з іноземними державами. Текст виступу доступний на сайті Кремля.

"Збереження спільно створеного наукового та конструкторського потенціалу відповідає, між тим, інтересам як Росії, так і України", - зазначив Путін.

При цьому російський президент зосередився на тому, якої шкоди завдасть розрив співпраці у сфері ВПК для українців, зайнятих у цій галузі.

"Ми з вами прекрасно розуміємо, що можливий розрив коопераційних зв'язків може стати критичним для оборонно-промислового комплексу України, для людей, зайнятих у цій галузі, і для їх сімей. Це само собою зрозуміло, маючи на увазі неясні перспективи отримання заробітних плат і розвитку самих підприємств", - зазначив Путін.

Нагадаємо, на початку квітня 2014 року перший віце-прем'єр Віталій Ярема оголосив про намір України припинити військово-технічну співпрацю з Росією.

Серед українських компаній, від яких залежить ВПК Росії, варто виділити запорізьку компанію "Мотор-Січ", що займається виробництвом авіадвигунів, авіаконцерн "Антонов", державне підприємство "Зоря-Машпроект" (Миколаїв), що виробляє силові установки для російських кораблів, дніпропетровське конструкторське бюро "Південне" і підприємство "Південмаш", які є розробниками міжконтинентальних ракет Р-36М2 "Воєвода" та виробниками ракет-носіїв "Зеніт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram