ГоловнаПолітика

Влада вирішила заблокувати Слов'янськ в рамках АТО

І знищити в ньому терористів

Влада вирішила заблокувати Слов'янськ в рамках АТО
Фото: twitter.com/euromaidan

У рамках другого етапу антитерористичної операції ухвалено рішення заблокувати військами Слов'янськ (Донецька обл.) і знищити в ньому терористів, не допустивши жертв серед мирного населення.

Про це заявив в.о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський на брифінгу в Києві, інформує Інтерфакс-Україна.

"20 хвилин тому в рамках проведення операції українські спецпідрозділи почали другий етап (антитерористичної операції - ред), який полягає в тому, що ми ухвалили рішення повністю заблокувати місто Слов'янськ і не дати можливість привезти терористам підкріплення", - сказав він.

За словами Пашинського, зараз ця операція проводиться, і наразі має на меті лише блокування, оскільки, за інформацією розвідки, "терористи розташували свої опорні пункти в дитячих садках та лікарнях. Це підтверджений факт, і це говорить про те, що жодної політики в місті Слов'янську немає, це класичний тероризм".

Водночас Пашинський зауважив, що операцію продовжать, але влада готова до компромісів з політиками та громадськими активістами, які готові до переговорів.

Нагадаємо, раніше, перший заступник голови Служби безпеки України, керівник Антитерористичного центру при СБУ Василь Крутов заявив, що учасники антитерористичної операції не підуть на штурм Слов'янська Донецької області, оскільки це може призвести до жертв серед місцевого населення.

Також нагадаємо, що антитерористичну операцію на сході України проведуть у кілька етапів і один з них завершився в четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram