ГоловнаПолітика

Яценюк: Росія хоче розпочати третю світову війну

Прем'єр закликав все міжнародне співтовариство об'єднатися проти російської агресії

Яценюк: Росія хоче розпочати третю світову війну
Фото: kmu.gov.ua

Україна залишається прибічником і виконуватиме Женевські домовленості від 17 квітня.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відкриваючи засідання Кабміну в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Уряд України і надалі сповідуватиме ідею виконання Женевських домовленостей. Ми проведемо конституційну реформу, і ми звертаємося до Росії виконати те, що вона обіцяла, але не зробила жодного кроку", - сказав прем'єр.

Яценюк підкреслив, що план Росії щодо військового й політичного захоплення України не вдасться.

"Спроби російської військової агресії на території України призведуть до військового конфлікту на європейському просторі. Світ ще не забув Другу світову війну. Росія хоче розпочати вже третю світову війну. Вся повнота відповідальності за агресію на території України, за підрив міжнародної безпеки і стабільності лежить на керівництві Російської Федерації", - сказав він.

"Підтримка Росією терористів в Україні (…) є міжнародним злочином, і ми закликаємо все міжнародне співтовариство об'єднатися проти російської агресії", - додав прем'єр.

Нагадаємо, напередодні на Донбасі відновилася активна фаза антитерористичної операції проти озброєних бойовиків.

Росія відразу ж почала військові навчання біля західних кордонів у відповідь на загострення ситуації на сході України. Російські військові підійшли впритул до кордонів Луганської області та знаходяться в зоні видимості українських прикордонників.

Україна дала Росії 48 годин для роз'яснення причин стягання військ до кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram