ГоловнаПолітика

Маріупольську міськраду звільнили від сепаратистів (оновлено)

Постраждали п'ятеро чоловіків

Маріупольську міськраду звільнили від сепаратистів (оновлено)

Уночі Маріупольську міськраду звільнили від сепаратистів.

Як повідомляє місцевий сайт 0629.com.ua, невідомі увірвалися в будівлю між 3-ю й 4-ю ранку і силою звільнили її від сепаратистів. Хто саме звільняв міськраду, не зрозуміло, але представники сепаратистів кажуть, що це бійці внутрішніх військ.

Постраждали 5 осіб віком від 18 до 28 років. Вони звернулися по допомогу до медиків із забоями, синцями, ранами голови і підозрами на переломи. Двоє з них уже покинули стіни медустанов, трьох доправили в травмпункт.

Уранці біля будівлі зібрався мітинг. Із будівлі міськради вибігли бійці внутрішніх військ під крики мітингувальників: "Ганьба , ганьба!"

Представники "Донецької народної республіки" увійшли в міськраду для переговорів.

Як повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, будівлю не повертатимуть сепаратистам.

"Маріуполь. Мерія звільнена для нормальної роботи. Висока роль громадянських активістів. МВС налагоджує процес нормального функціонування. Зараз вибухотехніки перевірять будівлю. Міськрада береться під охорону. Мер уже всередині. Як і говорили раніше: з інакодумцями - діалог і дискурс, терористам - жорстка відповідь аж до знищення. Тут обійшлося без жертв. І це і добре, і правильно. Процес нормалізації ситуації в місті буде продовжено", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram