ГоловнаПолітика

Бойовики напали на військову частину в Артемівську (оновлено)

Українські військовослужбовці дали відсіч, є поранені

Бойовики напали на військову частину в Артемівську (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Українські військові вночі відбили атаку сепаратистів на військову частину в Артемівську Донецької області.

Про це повідомляє Міноборони.

"У ніч із 23 на 24 квітня близько 100 невідомих скоїли збройний напад на військову частину в м. Артемівську Донецької області. Нападники вели вогонь з автоматичної зброї, гранатометів і активно застосовували ручні осколкові гранати. Під час відбиття нападу отримав поранення військовослужбовець військової служби за контрактом Збройних сил України, загрози життю немає", - сказано в повідомленні.

Кругову оборону по периметру військової частини здійснював особовий склад військової частини, а також резервна бойова група негайного реагування.

Командир військової частини Володимир Чоботок підтвердив сайту 06274.сom.ua, що спроба штурму була.

"Ні, нас не захопили, був напад бойовиків. Його відбили", - сказав він.

Видання також повідомляє з посиланням на головлікаря центральної райлікарні Валентина Бледнова, що о 5:20 ранку "швидка" доправила в лікарню військовослужбовця контрактної служби з пораненням в обличчя. Потерпілому надано допомогу.

Стан 27-річного пацієнта медики оцінюють як середньої тяжкості.

За даними керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, на території військової частини в Артемівську знаходяться склади зі зброєю.

Нагадаємо, спецпідрозділи МВС в середу звільнили місто Святогірськ Донецької області від незаконного збройного угруповання сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram