ГоловнаПолітика

Мер Донецька: Потрібно терміново провести референдум, інакше поховаємо регіон

Лук'янченко вважає, що тільки так можна зняти напруження в області

Мер Донецька: Потрібно терміново провести референдум, інакше поховаємо регіон

Донецький міський голова Олександр Лук'янченко вважає, що необхідно термінове ухвалення Верховною Радою закону про місцевий референдум і проведення 25 травня на його основі референдуму в Донецькій області.

Про це він сказав на зустрічі господарсько-адміністративного активу з головою Донецької обласної державної адміністрації Сергієм Тарутою, повідомляє "ОстроВ".

"Щоб ми, не витрачаючи великі фінансові ресурси, віддрукували 2 млн 800 бюлетенів і люди прийшли і віддали свій голос. Треба вирішити питання референдуму... Ми знімемо максимально напруження...", - сказав мер.

Якщо цього не зробити, впевнений градоначальник, Донецька область матиме серйозні проблеми.

"Промовчимо, і далі що? Якщо ми не переборемо (сепаратистів - ред.) їх інтелектуально, то фактично поховаємо регіон", - сказав він і підкреслив, що питання проведення легітимного референдуму потрібно вирішувати швидко, тому що "Донецька народна республіка" призначила референдум на 11 травня.

При цьому мер вважає, що референдум 25 травня захистить від зриву вибори в Донецькій області.

Тим часом мери та голови районів вислухали Олександра Лук'янченка та вирішили максимально швидко підготувати колективне звернення до парламенту з проханням невідкладно ухвалити закон про місцеві референдуми.

Нагадаємо, раніше прем'єр Арсеній Яценюк зазначив, що Верховна Рада повинна ухвалити закон про місцевий референдум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram