ГоловнаПолітика

Порошенко не боїться двопалатного парламенту

Політик упевнений, що більшість українців виступить проти федералізації

Порошенко не боїться двопалатного парламенту
Фото: Макс Левин

Кандидат у президенти, позафракційний народний депутат Петро Порошенко вважає, що одним із варіантів вирішення питання децентралізації влади може стати створення двопалатного парламенту.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє

Insider.

"Ніколи федералізації не буде. Бо федералізація насправді має дві ключові складові: перше - це дезінтеграція або розкол України. Під федералізацією мають на увазі появу першого, другого, третього і четвертого Криму", - вважає політик.

По-друге, за словами Порошенка, ідея федералізації може породити появу своєрідних місцевих феодалів.

"Попередня влада, яка мала своє Межигір'я, сьогодні думає, що, фінансуючи сепаратистів, вона створить для себе маленькі місцеві феодальні Межигір'я в кожному зі східних регіонів", - додав кандидат у президенти.

На його думку, на питання, хто буде реально представляти інтереси людей, треба відповідати не через обрання нових губернаторів, "а зокрема, я не боюся і двопалатного парламенту, коли вони будуть вибирати собі представників у вищий законодавчий орган".

"Якщо ставити питання про референдум, то скажу: я і Україна референдуму не боїмося. Я впевнений, що сьогодні левова частка, переважна більшість проголосує проти федералізації", - заявив Порошенко.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram