ГоловнаПолітика

Турчинов вимагає від силовиків відновити антитерористичні заходи

Терористи, які взяли в заручники весь Донецький регіон, перейшли межу, зазначає в.о. президента

Турчинов вимагає від силовиків відновити антитерористичні заходи
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов вимагає від українських силовиків відновити антитерористичні заходи.

Про це йдеться в заяві Турчинова, яку поширила прес-служба Верховної Ради України.

"Сьогодні біля Слов'янська були знайдені тіла двох по-звірячому закатованих людей. В одному з них упізнали зниклого депутата Горлівської міськради, члена партії "Батьківщина" Володимира Рибака, якого викрали напередодні терористи. Терористи, які взяли в заручники фактично весь Донецький регіон, перейшли межу, почавши катувати й убивати патріотів України. Вони зухвало кинули виклик не тільки нашій державі, а й усій світовій спільноті, коли демонстративно поглумилися над рішеннями, які були прийняті в Женеві", - йдеться в заяві.

За словами Турчинова, ці злочини "вчинено за повної підтримки та потурань Російської Федерації".

"Я вимагаю від силових структур відновлення та проведення результативних антитерористичних заходів, спрямованих на захист від терористів українських громадян, які живуть на Сході України", - йдеться в заяві в.о. президента України.

Нагадаємо, 14 квітня виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов підписав указ про запровадження рішення Ради національної безпеки і оборони від 13 квітня "Про невідкладні заходи для подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України". 18 квітня повідомляли, що Служба безпеки України призупиняє активну фазу антитерористичної операції у зв'язку з Великодніми святами та домовленостями під час чотиристоронньої зустрічі в Женеві.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram