ГоловнаПолітика

ОБСЄ збільшила кількість спостерігачів в Україні до 500 осіб

Це зроблено, аби забезпечити виконання Женевських домовленостей

ОБСЄ збільшила кількість спостерігачів в Україні до 500 осіб

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) ухвалила рішення про збільшення чисельності місії спостерігачів в Україні до 500 осіб.

Це зроблено для того, щоб забезпечити виконання Женевських домовленостей, досягнутих головами зовнішньополітичних відомств України, США, ЄС і Росії 17 квітня. Про це оголосив голова Центру запобігання конфліктам ОБСЄ Адам Коберацький, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Згідно з виданим 21 березня мандатом спеціальної спостережної місії, її максимальний чисельний склад обмежено кількістю 500 осіб, а термін роботи - шістьма місяцями. Зміна граничної чисельності, термінів роботи та географічного охоплення можлива тільки після згоди постради.

Як пояснив журналістам представник російської делегації, декотрі аспекти Женевської угоди передбачають залучення місії ОБСЄ.

"Для цього потрібні спеціальні люди, а не просто "монітори", - додав він. За його словами, "для цього не доведеться змінювати мандат місії".

Дипломат також зауважив, що "це рішення потребує суттєвого зростання бюджету та зовсім інших можливостей з погляду екіпіровки, машин, засобів зв'язку, спеціального тренінгу".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр повідомив, що в Україну скеровано 400 спостерігачів ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram