ГоловнаПолітика

Росія не віддасть Україні підводний човен "Запоріжжя", - джерело

Переговори щодо кожного захопленого корабля ведуться окремо

Росія не віддасть Україні підводний човен "Запоріжжя", - джерело
Фото: silaslova.zp.ua

Захоплений Росією єдиний підводний човен українських ВМС - "Запоріжжя" - не планують повертати Україні.Про це пише видання Міноборони "Флот України" з посиланням на джерело в Чорноморському флоті РФ.

57 членів екіпажу "Запоріжжя", які залишилися служити в Росії, зараз займаються обслуговуванням систем підводного човна. Заходи з підготовки з передачі "Запоріжжя" до складу українських ВМС не передбачається.

Видання також зазначає, що для відновлення підводного човна, якому понад 43 років, потрібно приблизно 20 млн доларів.

Окрім підводного човна "Запоріжжя", в севастопольських бухтах зараз знаходяться: корабель управління "Славутич", корвети "Тернопіль", "Луцьк", "Хмельницький", "Придніпров'я", морський тральщик "Чернігів", танкер "Бахмач", буксир "Кременець", медичне судно "Сокаль", навчальні катери "Нова Каховка", "Сміла", "Чигирин". У Донузлаві - великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", морський тральщик "Черкаси", базовий тральщик "Генічеськ", артилерійські катери "Добропілля" і "Херсон", протидиверсійний катер "Феодосія".

Стосовно виведення кожного корабля ведуться окремі переговори з російською стороною. Керівник української групи офіцерів, що займаються виведенням українських кораблів та іншої військової техніки, генерал-майор Володимир Аскаров зазначив, що зараз спрогнозувати результати переговорів дуже важко.

Нагадаємо, Росія повернула Україні 13 кораблів ВМС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram