ГоловнаПолітика

СБУ викрила агента ФСБ, який намагався організувати контрабанду зброї в РФ

На думку силовиків, Україну намагалися звинуватити в постачанні зброї

Контррозвідка СБУ викрила та припинила розвідувально-підривну акцію спецслужб Росії, спрямовану на шкоду міжнародному іміджу України.

Про це йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

"2012 року полковник ФСБ РФ Олексій Олександрович Чепик завербував громадянина України "О". У січні - лютому цього року Чепик поставив завербованому завдання встановити контакт з активістами та керівництвом УНА-УНСО і здійснити під контролем ФСБ контрабандні постачання стрілецької зброї в Російську Федерацію", - зазначили в СБУ.

Згідно з повідомленням, за задумом російських спецслужб, після ліквідації "покупців" зброї передбачалося на міжнародному рівні висунути на адресу України звинувачення в організації постачання зброї терористичним організаціям у Росії.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України встановила особу ватажка російської диверсійної групи, яка тероризує місцеве населення Слов'янська, захоплює адміністративні будівлі, дестабілізує суспільно-політичну ситуацію в східних областях України. Ним виявився громадянин РФ, офіцер спецпризначення ГРУ генштабу збройних сил Росії Ігор Стрєлков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram