ГоловнаПолітика

Джемілєв: Росія заграє з кримськотатарським народом

На думку представника кримських татар, указ Путіна навряд чи реалізують

Джемілєв: Росія заграє з кримськотатарським народом
Фото: crimea.comments.ua

Росія заграє з кримськотатарським народом, вважає екс-голова Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв.

Про це він заявив, коментуючи підписання президентом РФ Володимиром Путіним указу про реабілітацію кримськотатарського народу, повідомляє УНН.

"Росія заграє з кримськотатарським народом, намагаючись заручитися його підтримкою анексії", - сказав Джемілєв.

Він нагадав, що нещодавно російська преса всіляко підтримувала факт депортації кримських татар. Депутат вважає, що Росія повинна сама реабілітуватися "за злочини (проти кримськотатарського народу - ред.)".

Джемілєв висловив сумнів, що указ буде реалізовано, хоча, за його словами, Путін обіцяв вирішити земельні проблеми кримських татар.

"Путін сказав, що Україна не могла вирішити 23 роки проблеми кримських татар, а Росія їх вирішить", - розповів політик.

Нагадаємо, минулого тижня під час "Прямої лінії" Путін заявив, що "кримськотатарський народ дійсно серйозно постраждав у період сталінських репресій, був депортований з Криму - зі своєї рідної території". "І ми, безумовно, повинні зробити все від нас залежне, щоб процес входження в Російську Федерацію був пов'язаний з реабілітацією і відновленням законних прав та інтересів кримськотатарського народу", - наголосив Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram