ГоловнаПолітика

Сьогодні в Україну прибуде віце-президент США

Байден планує обговорити з українською владою зусилля міжнародної спільноти у стабілізації ситуації в країні

Сьогодні в Україну прибуде віце-президент США
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Джозеф Байден відвідає Україну 21-22 квітня і обговорить ситуацію, що склалася на сході країни, а також позачергові вибори президента і питання стабілізації економіки.

У понеділок, 21 квітня, Байден вирушить із візитом в українську столицю, а у вівторок, 22 квітня, проведе зустрічі з представниками нинішньої влади.

Співрозмовниками Байдена будуть в.о. президента України Олександр Турчинов, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, а також ключові члени парламенту, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Віце-президент США планує обговорити з ними зусилля міжнародної спільноти у стабілізації та зміцненні економіки, наданні Україні допомоги в просуванні до конституційної реформи, децентралізації, боротьбу з корупцією, а також проведення вільних і чесних президентських виборів 25 травня.

Згідно з повідомленням Білого дому, "під час цих зустрічей віце-президент проведе також консультації з приводу останніх подій на сході України і кроків зміцнення в короткостроковій і довгостроковій перспективі її енергетичної безпеки".

Після цього Байден зустрінеться з лідерами громадянського суспільства, щоб обговорити ключову роль неурядових організацій у зміцненні демократичних інститутів.

Нагадаємо, 17 квітня США заявили про те, що готові незабаром ввести нові санкції проти Росії, якщо не буде прогресу у вирішенні ситуації у східних регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram