ГоловнаПолітика

Яценюк: "Чорносотенні погроми в Україні не пройдуть"

Прем'єр обурений гоніннями сепаратистів на євреїв та ромів

Яценюк: "Чорносотенні погроми в Україні не пройдуть"

Прем'єр Арсеній Яценюк пообіцяв не допустити розпалювання міжнаціональної ворожнечі та прийняти всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму та ксенофобії.

Про це він заявив, коментуючи появу в Донецьку антисемітських листівок та нагнітання ксенофобської риторики на сепаратистських мітингах. Як наголошується, надходить також інформація і про те, що промосковські терористи в Слов'янську здійснюють погроми ромів.

"Ми не допустимо поширення в Україні чорносотенства і зневажливого ставлення до тих, хто сповідує інші релігії або має інший колір шкіри, - цитує голову уряду прес-служба КМУ. - Ідеологія і практика погромів, яка експортується з однієї з сусідніх держав, в Україні не пройде".

Яценюк нагадав, що українці як політична нація багато зробили для утвердження в країні міжнаціональної та міжконфесійної злагоди і не дозволять зовнішнім силам та п'ятій колоні його знищити.

Прем'єр-міністр доручив правоохоронцям виявити авторів та розповсюджувачів матеріалів, які принижують національну і людську гідність громадян, та притягнути до відповідальності їх, так само як і осіб, причетних до погромів ромів.

Нагадаємо, в Донецьку днями під місцевою синагогою невідомі в масках роздавали від імені самопроголошеної "Донецької народної республіки" листівки антисемітського змісту.

У самих листівках з печаткою самопроголошеної "республіки" говориться, що єврейська громада повинна пройти реєстрацію і заплатити за це гроші.

"У зв'язку з тим, що лідери єврейської громади України підтримали бандерівську хунту в Києві і вороже налаштовані щодо православної Донецької республіки та її громадян, Головний штаб Донецької народної республіки постановив наступне: всім громадянам єврейської національності старше 16 років, які проживають на території суверенної Донецької республіки, необхідно в термін до 3 травня 2014р. з'явитися до в.о. комісара у справах національностей до будівлі Донецької ОДА каб. 514 для реєстрації. Вартість реєстрації складає 50 доларів США" , - йдеться у листівці .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram