ГоловнаПолітика

Джемілєва та Чубарова не пускали до Криму (ОНОВЛЕНО)

Лідерів кримських татар внесли до списку нев'їзних

Джемілєва та Чубарова не пускали до Криму (ОНОВЛЕНО)
Мустафа Джемилев
Фото: Макс Левин

Лідерів кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та Рефата Чубарова у суботу не пускала на територію Криму так звана прикордонна служба півострова.

Як повідомляє 5 канал, Джемілєва та Чубарова близько 11:00 затримали у Чонгарі на кордоні Херсонської області та Криму, озброєні люди вилучили у них документи.

Пізніше помічник Джемілєва Лейла Муслімова повідомила, що лідерам кримських татар таки дозволили в'їхати на півострів.

"Більше 40 хвилин Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров знаходилися 19 квітня 2014 року на адміністративному кордоні Криму з Україною через те, що прикордонна служба Республіки Крим не пропускала Мустафу Джемілєва та супроводжуючих його осіб, мотивуючи тим, що нібито ім'я та прізвище всесвітньо відомого дисидента включені до списку НЕВ'ЇЗНИХ громадян на територію Криму. Після тривалих з'ясувань ситуації в телефонному режимі, прикордонники передали паспорти Мустафі Джемілєву та Рефату Чубарову, побажавши щасливої дороги ..."- написала вона в "Фейсбуці".

При цьому, за її інформацією, з боку Криму до кордону під'їхали більше 30 машин з кримськотатарськими національними та українськими прапорами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram