ГоловнаПолітика

Яценюк закликає якнайшвидше прийняти законопроект про амністію

Ідеться про амністію осіб, які здадуть зброю та звільнять захоплені приміщення

Яценюк закликає якнайшвидше прийняти законопроект про амністію
Фото: www.kmu.gov.ua/

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наполягає на ухваленні законопроекту про амністію, який за певних умов дозволить звільнити активістів на сході України від відповідальності.

Про це прем'єр сказав у спільній заяві з в.о. президента України, головою ВР Олександром Турчиновим, передає УНИАН.

"Прикро, що цей закон не проголосований, хоча міг би бути прийнятий, якби на це була воля наших політичних опонентів. Однак ми закликаємо всі сторони невідкладно стабілізувати ситуацію і вже наступного тижня в парламенті проголосувати за цей законопроект", - сказав Яценюк.

Прем'єр нагадав, що мова йде про амністію осіб, які здадуть зброю і звільнять захоплені приміщення.

"Російська Федерація була змушена засудити екстремізм, і РФ підписалася під заявою, наслідком якої має стати роззброєння всіх незаконно сформованих воєнізованих формувань та звільнення всіх адміністративних приміщень", - зазначив Яценюк.

За його словами, українська влада ніколи не підтримуватиме терористів.

"Ми підтримуємо мирний український народ, який має право керувати в своїй державі і має право впливати як на центральну, так і місцеву владу", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів підготував законопроект про амністію, який передбачає амністію для осіб, які добровільно здадуть зброю та звільнять захоплені приміщення.

17 квітня Росія, США, Євросоюз та Україна прийняли заяву, у якій від сепаратистів вимагають роззброєння та звільнення адмінбудівель в обмін на амністію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram