ГоловнаПолітика

Слідство довело причетність російських спецпризначенців до диверсій і заворушень на сході України, - СБУ

Відкрито 12 кримінальних проваджень за фактами диверсій, сепаратизму, тероризму

Слідство довело причетність російських спецпризначенців до диверсій і заворушень на сході України, - СБУ
Фото: http://novostey.com

Слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України довели причетність російських спецпризначенців до організації диверсій і заворушень на сході України у 8 із 12 кримінальних проваджень.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко, повідомляє УНІАН.

За її словами, Головне слідче управління СБУ відкрито 12 кримінальних проваджень за фактами диверсій, сепаратизму, тероризму, державної зради, в яких фігурують 25 затриманих осіб, зокрема громадяни Росії.

"Слідчими вже доведена російська складова, тобто управління, організація диверсій і терористичних акцій у 8 кримінальних провадженнях", - сказала Остапенко.

Нагадаємо, 15 квітня Служба безпеки України повідомила, що встановила особу командира російської диверсійної групи, яка тероризує місцеве населення, захоплює адміністративні будівлі, дестабілізує суспільно-політичну ситуацію в східних областях України. Ним виявився громадянин РФ, офіцер загону спеціального призначення ГРУ генштабу Збройних сил Росії Ігор Стрєлков.

16 квітня СБУ повідомила, що на території України діє розгалужена агентурна мережа російських спецслужб, яку створювали з 2010 року.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram