ГоловнаПолітика

Путін припускає співпрацю з усіма кандидатами в президенти України

Але вибори може не визнати

Путін припускає співпрацю з усіма кандидатами в президенти України

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія перебуває в контакті з усіма кандидатами в президенти України. При цьому він не виключає, що РФ може не визнати виборів 25 травня.

Про це президент Росії Володимир Путін сказав під час"прямої лінії" з росіянами, повідомляє УНІАН.

"Ми в контакті з усіма", - сказав Путін і зазначив, що лідером перегонів є

Петро Порошенко.

"Лідер президентської гонки там, ви знаєте, Порошенко. А в нього велика кількість бізнесу в Україні... Тимошенко я знаю добре. Вона хоч і закликає розстрілювати росіян з атомної зброї, але, напевно, це сталося в якомусь психологічному зриві. Раніше в нас були хороші робочі відносини... Я не знаю особисто нових кандидатів: Олега Царьова, колишнього губернатора Харківської області. Але ми з усіма готові працювати", - заявив Путін.

Водночас Путін заявив, що Росія може не визнати президентських виборів.

"Ми дійсно вважаємо сьогоднішню владу нелегітимною, вона такою бути не може - вона не має загальнонаціонального мандата на управління країною. Водночас ми не відмовляємося від контактів", - сказав Путін.

За його словами, йдуть контакти на міністерському рівні, на рівні прем'єр-міністрів, парламентаріїв.

Путін зазначив, що президентська гонка проходить абсолютно неприйнятно, у неприйнятних формах.

"Якщо далі все так буде відбуватися, ми, звичайно, не зможемо визнати все, що відбуватиметься після 25 травня, легітимним. Які ж це легітимні вибори, якщо кандидатів зі сходу постійно б'ють, обливають чорнилом і так далі, не допускають до зустрічей з виборцями. Що це за виборча кампанія?" - сказав Путін.

При цьому він заявив, що, за Конституцією України, якщо її не поміняти, то нові вибори проводити за "чинного президента Януковича" неможливо.

За його словами, щоб вибори були легітимними, потрібно змінити Конституцію і поговорити про федералізм і децентралізацію.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що

головне завдання Росії - зірвати президентські вибори 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram