ГоловнаПолітика

Лавров і Керрі поспілкувалися тет-а-тет перед обговоренням України в Женеві

Бесіда пройшла за зачиненими дверима

Лавров і Керрі поспілкувалися тет-а-тет перед обговоренням України в Женеві
Джон Керри, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та держсекретар США Джон Керрі провели двосторонню зустріч перед початком консультацій щодо України. Бесіда пройшла за зачиненими дверима.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держдепартаменту США.

За інформацією прес-служби МЗС України, Керрі також до переговорів "РФ-Україна-ЄС-США" зустрівся з в. о. голови зовнішньополітичного відомства України Андрієм Дещицею. Держсекретар США, як зазначається, запевнив під час зустрічі українську сторону у підтримці територіальної цілісності України. За підсумками зустрічі Керрі та Дещиці було прийнято рішення щодо застосування дипломатичних заходів для деескалації ситуації в південно-східних областях України.

Зауважимо, переговори пройдуть між Росією, США, ЄС та Україною 17 квітня 2014 в Женеві. Як зазначили у представництві РФ в Женеві, переговори заплановані на 11:45.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон провела зустріч з в.о. голови Міністерства закордонних справ України Андрієм Дещицею перед запланованими раніше чотиристоронніми переговорами у Женеві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram