ГоловнаПолітика

Проти суддів КС, які розширили повноваження Януковича, порушили справи

Махніцький повідомив, що за березень - квітень цього року за фактами сепаратизму відкрито 214 кримінальних проваджень

Проти суддів КС, які розширили повноваження Януковича, порушили справи
Фото: EPA/UPG

Проти суддів Конституційного Суду, які розширили повноваження Віктора Януковича, повернувши країну до Конституції 1996 року, відкрито кримінальні провадження.

Про це в ефірі 5 каналу заявив виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький.

"Є процесуальні перепони, є так звані гарантії незалежності суддів, які передбачають спеціальний порядок притягнення судді до відповідальності", - сказав в.о. генпрокурора.

"Я можу вам сказати про те, що сьогодні розслідується низка кримінальних проваджень, зокрема це стосується і суддів Конституційного Суду, які надали Януковичу надмірні повноваження і сприяли йому в узурпації влади", - розповів він.

Також, за його словами, зараз розслідують кримінальні провадження щодо суддів загальних судів, які ухвалювали неправочинні рішення, щодо прокурорів, слідчих.

Також він дав вказівку прокурорам про те, щоб вивчати не тільки останні події, а й інші факти, які були і до подій на Майдані.

Крім того, Махніцький повідомив, що за березень - квітень цього року за фактами сепаратизму відкрито 214 кримінальних проваджень. 92 людини, які є фігурантами таких проваджень, вже заарештовані.

"За цей час уже відкрито 214 кримінальних проваджень лише за фактами сепаратизму. Підозрювані різні. З них 92 людини вже заарештовано, одна справа направлена до суду, і вже винесено вирок", - сказав Махніцький.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що ГПУ відкрила 183 кримінальні справи проти сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram