ГоловнаПолітика

Партія регіонів висунула низку вимог до влади

Сепаратистів же закликали скласти зброю

Партія регіонів на надзвичайному з'їзді депутатів у Донецьку більшістю ухвалила резолюцію з'їзду, яка містить кілька принципових пунктів.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Зокрема, делегати з'їзду зажадали:

    закріпити за російською мовою статус другої державної; 

    прямі всенародні вибори голів обласних і районних рад із розпуском нинішніх ОДА;

    автономну бюджетну політику в рамках унітарної країни.

Окрім того, змінювати ці норми запропоновано лише конституційною більшістю - не менш ніж 300 голосів - у парламенті.

"Необхідно негайно розпочати процес змін до Конституції і законів країни на підставі референдуму і голосування в парламенті", - зазначив голова донецького осередку ПР Микола Левченко.

"Ми вважаємо незаконними і неприйнятними застосування сили для придушення мирних акцій протесту в східних областях України. Жоден громадянин України, житель Донецької області, який вийшов на мирні акції протесту за свої переконання, не повинен нести кримінальну відповідальність", - додав також він.

Водночас він зазначив, що ПР наполягає на ухваленні закону про звільнення людей, які брали участь у захопленні адмінбудівель, від кримінальної відповідальності на будь-якій стадії слідства (як це було з активістами під час Майдану).

"Ми звертаємося до наших земляків: складіть зброю, звільніть захоплені будівлі. Ми за те, щоб повернути ситуацію в правове поле. Наше завдання - захистити інтереси Донбасу і запобігти розколу країни. Ми - за єдину країну, за сильний Донбас і за Донбас без зброї", - резюмував Левченко.

Ці вимоги, озвучені в резолюції, заплановано висунути центральним органам влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram