ГоловнаПолітика

Рада планує заборонити проведення виборів на тимчасово окупованих територіях

Рада планує реабілітувати держслужбовців часів уряду Тимошенко

Рада планує заборонити проведення виборів на тимчасово окупованих територіях
Фото: Макс Левин

У вівторок, 15 квітня, Верховна Рада на пленарному засіданні має намір розглянути законопроект №4473-1, що забороняє проведення виборів на тимчасово окупованих територіях.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Також у другому читанні Рада планує ухвалити законопроекти №1098 про вибори мера у великих містах у два тури, №2258а про спрощення відкриття бізнесу та №0932 про нову редакцію закону "Про ліцензування деяких видів господарської діяльності".

Окрім того, в першому читанні депутати мають намір розглянути законопроект №4591 про розширення прав Криму в сфері бюджетно-фінансової політики.

Також парламентарі мають намір ухвалити законопроекти №4160 про приведення Бюджетного кодексу у відповідність з конституційними повноваженнями президента та Кабінету Міністрів, №4519 про відновлення призову в Збройні сили, №4556 про введення відповідальності за подачу недостовірних даних у декларації про доходи.

Разом з тим Рада планує розглянути питання реабілітації 12 державних службовців часів уряду Юлії Тимошенко (2007-2010 роки) (№4367).

Нагадаємо, Центральна виборча комісія визнала неможливість утворення окружних виборчих комісій територіальних округів №1-10 (невизнана Україною Республіка Крим) та №224 і 225 (Севастополь) на позачергових виборах президента, які відбудуться 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram