ГоловнаПолітика

Путін і Обама обговорили українську кризу

Росія заявляє, що протести на сході України виникли через небажання керівництва в Києві враховувати інтереси російськомовного населення.

Путін і Обама обговорили українську кризу

Президент Росії Володимир Путін обговорив з президентом США Бараком Обамою кризу в Україні, насамперед у південно-східних регіонах.

Як повідомляє прес-служба Кремля, телефонна розмова відбулася 14 квітня.

"З російського боку підкреслено, що протестні виступи в Донецьку, Луганську, Харкові, Слов'янську та інших містах українського південного сходу - результат небажання і нездатність керівництва в Києві враховувати інтереси російського і російськомовного населення. Володимир Путін закликав Барака Обаму максимально використовувати наявні в американської сторони можливості, щоб не допустити застосування сили і кровопролиття", - запевнили в Москві.

"У відповідь на висловлену президентом США заклопотаність про нібито російське втручання на південному сході України президент Росії відзначив, що такі спекуляції засновані на недостовірній інформації", - додали у Путіна.

За його словами українська влада повинна думати в першу чергу про те, щоб реально залучити всі основні політичні сили і регіони в прозорий процес вироблення нової Конституції, що гарантує основні права і свободи громадян, федеративний устрій країни та її позаблоковий статус.

Було домовлено продовжити зусилля з пошуку шляхів дипломатичної взаємодії в контексті ситуації в Україні напередодні запланованої чотиристоронньої зустрічі в Женеві 17 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram