ГоловнаПолітика

Путін утричі підвищив зарплату собі й Медведєву

Глава держави та члени уряду опублікували свої звіти про доходи

Путін утричі підвищив зарплату собі й Медведєву
Фото: EPA/UPG

Президент Російської Федерації Володимир Путін підвищив свій оклад в 2,65 разу. Про це йдеться в указі глави держави, опублікованому на сайті Кремля у понеділок, 14 квітня. З таким самим коефіцієнтом буде збільшена і заробітна плата прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

Щомісячний дохід прем'єра Дмитра Медведєва становить трохи більше за 215 тисяч рублів, а дохід президента Путіна - близько 280 тисяч рублів на місяць, повідомляє Lenta.ru.

У п'ятницю, 11 квітня, глава держави та члени уряду опублікували свої звіти про доходи. У Путіна і Медведєва вони були істотно нижче, ніж 2012 року: президент заробив 3,6 мільйона рублів, а прем'єр - 4,2 мільйона рублів. За словами прес-секретаря глави держави Дмитра Пєскова, порівняно невисокий заробіток російського лідера пояснюється тим, що в 2012 році Путін отримав компенсацію за невикористані відпустки, при цьому його зарплата не змінювалася. Те ж стосується і глави кабінету міністрів, дохід якого впав з 5,8 мільйона 2012 року до 4,2 мільйона 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram