ГоловнаПолітика

ЦВК: виборчкомів у Криму не створюватимуть

Кримчанам запропонують голосувати на території інших областей

ЦВК: виборчкомів у Криму не створюватимуть
Фото: http://obozrevatel.com

Центрвиборчком визнав, що неможливо утворити окружні виборчі комісії територіальних округів №№1-10 (Крим) і №№224, 225 (Севастополь) на позачергових виборах президента, які відбудуться 25 травня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Зокрема, повідомляють, що Центрвиборчком звернувся до голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим і голови Севастопольської міської ради з проханням до 14 години 12 квітня надати пропозиції кандидатур до складу окружних виборчкомів, проте відповідей від зазначених суб'єктів не отримав.

У зв'язку із цим ЦВК не змогла внести голові комісії відповідне подання і визнала неможливим утворити окружні виборчкоми у територіальних округах в Криму.

Окрім того, наголошують, що особливості правового режиму в Криму, а також особливості діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування в умовах такого режиму не дозволяють комісії забезпечити дотримання основних принципів реалізації народного волевиявлення: публічності і відкритості, загального права голосу, рівності, прямого волевиявлення, вільної участі у виборах, свободи передвиборної агітації, таємного голосування і безпосередньої участі в голосуванні.

Центрвиборчком наголошує, що навіть за умови утворення окружних виборчкомів, він не бачить можливості виконати визначені законом повноваження для підготовки проведення позачергових президентських виборів у Криму.

Нагадаємо, жителі Криму, як уже заявляла ЦВК, зможуть проголосувати на виборах на території сусідніх областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram