ГоловнаПолітика

Турчинов видав указ про децентралізацію влади в Україні

Протягом трьох місяців Кабмін повинен підготувати відповідні законопроекти

Турчинов видав указ про децентралізацію влади в Україні
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

Виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов підписав указ про консолідацію громадян України та припинення громадянського протистояння в Донецькій і Луганській областях.

Відповідний документ розміщено на сайті президента.

Зокрема, в.о. голови держави доручив Кабміну протягом трьох місяців підготувати законопроекти про проведення в Україні реформи місцевого самоврядування й організацію влади в регіонах, "передбачивши децентралізацію влади і істотне розширення повноважень територіальних громад".

Окрім того, Турчинов доручив створити робочу групу для погодження таких законодавчих змін. У цю групу мають увійти представники Кабміну, народні депутати (за згодою), представники Асоціації міст України (за згодою) та делеговані представники місцевого самоврядування та громадськості.

Третім пунктом указу зазначено доручення про здійснення заходів для недопущення кримінального переслідування учасників масових акцій у Донецьку, Донецькій області, Луганську та Луганській області - за умови добровільної здачі зброї державним органам і звільнення всіх зайнятих у перелічених містах будівель державних органів до 9:00 14 квітня 2014 року.

При цьому дія "амністії" не поширюється на людей, які поранили або які вбили громадян України, зокрема військовослужбовців і працівників правоохоронних органів.

Указ набуває чинності з моменту його опублікування.

Нагадаємо, раніше Олександр Турчинов заявляв про свій намір "амністувати" учасників масових акцій на Сході України, якщо вони здадуть зброю і покинуть зайняті будівлі державних установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram