ГоловнаПолітика

Лукашенко категорично проти федералізації України

Президент Білорусі вважає, що федералізація зруйнує Україну

Лукашенко категорично проти федералізації України
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко негативно ставиться до ідеї перетворення України з унітарної на федеративну державу.

Про це він заявив російському телеканалу НТВ, коментуючи висловлювання про те, що запобігти розколу України могла б федералізація країни.

"Категорично проти", - заявив Лукашенко, повідомляє "Интерфакс".

Він наголосив, що "штовхати Україну на федералізацію зараз - це дуже небезпечно. Небезпечно всім: і Білорусі з Росією, і Заходу".

"Якщо ви хочете зберегти Україну єдиною державою - а я хочу, щоб Україна була цілісною, монолітною, єдиною державою, дуже цього хочу, - то не треба проводити федералізацію. Це завтрашній розкол України повністю, це зруйнує державу", - наголосив президент Білорусі.

Водночас Лукашенко заявив, що вважає легітимним призначення Олександра Турчинова в.о. президента України, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"За їхньою конституцією, якщо немає президента, то його обов'язки виконує керівник Верховної Ради. Так і сталося. Я вважають, що в їхній країні президента немає... А через статтю конституції президента повинен заміщати Турчинов. Так що для мене він абсолютно легітимний, і Верховна Рада абсолютно легітимна", - заявив Лукашенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram