ГоловнаПолітика

Депутатам, які вивчають загибель Музичка, не дають потрібних документів

Комісія вирішила уточнити статус своїх повноважень

Депутатам, які вивчають загибель Музичка, не дають потрібних документів
Фото: derevyanko.org

Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради з розслідування обставин загибелі одного з лідерів "Правого сектору" Олександра Музичка (відомого як Сашко Білий) не дають більшості запитуваних документів.

Про це заявив голова ТСК, позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, повідомляє його прес-служба.

"Нам ніхто сьогодні не надав нормальних матеріалів у зв'язку з тим, здавалося б, що ми не маємо відповідних повноважень. Ми перевіримо, чи маємо такі повноваження", - пояснив він.

Комісія вирішила запросити на наступне засідання народного депутата від "Батьківщини" Геннадія Москаля. У ТСК нагадали, що саме на підставі запиту нардепа порушено кримінальну справу щодо Музичка.

Окрім цього, ТСК вирішила звернутися до Генпрокуратури, щоб відомство повідомило, які експертизи призначено, і надало відповідні результати експертизи.

Також ТСК хоче отримати від Генпрокуратури роз'яснення, чи були залучені як докази майка, одяг та інші речі Музичка.

ТСК звернулася і до Міністерства внутрішніх справ для того, щоб відомство надало інформацію про те, чи були спецпризначенці "Сокола", які брали участь у спецоперації із затримання Олександра Музичка, учасниками подій на Майдані - зокрема на вулицях Інститутській і Грушевського.

На наступне засідання, яке відбудеться 22 квітня, також запросили першого заступника голови МВС Володимира Євдокимова та в.о. генпрокурора Олега Махніцького.

Нагадаємо, Музичка застрелили в ніч проти 25 березня біля кафе "Джерельце" в селі Бармаки Рівненського району Рівненської області.

Музичко опинився під слідством в Україні після того, як під відеозапис побив прокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram