ГоловнаПолітика

Попов зацікавлений у розслідуванні розгону Євромайдану

Кримінальну справу проти чиновників поновили

Попов зацікавлений у розслідуванні розгону Євромайдану
Фото: Макс Левин

Колишнього голову КМДА Олександра Попова підозрюють у скоєнні злочину - у незаконній протидії проведенню мирних зборів, мітингів, демонстрацій. Максимальне покарання - 5 років обмеження волі.

Нагадаємо, колишній столичний градоначальник фігурує у справі про розгін Євромайдану 30 листопада, суд заборонив йому покидати Україну. Як розповів сам Попов в інтерв'ю LB.ua, він активно співпрацює зі слідством. "Ви знаєте, що я проходжу у справі, - говорить Попов. - І я зацікавлений, аби розслідування було максимально вичерпним; вирок - об'єктивним".

На уточнювальне запитання, чи вважає він об'єктивним виправдувальний вирок, Попов відповів, що так: "На мій погляд - так. І я зараз активно співпрацюю зі слідством. Приділяю доволі багато часу цьому, оскільки питання для мене є принциповим".

Він також прокоментував порушення другої кримінальної справи за фактом розгону Майдану 30 листопада: "Юридичного формулювання я точно не пам'ятаю, але за суттю - так, предмет розгляду той самий. Відомо, що двічі за одним і тим самим фактом справу ініціювати не можна. І, по ідеї, зараз сам факт порушення другої справи можна було б оскаржити в суді, але я цього не хочу. Я зацікавлений у максимально прозорому і повному розслідуванні. Коли дізнався - через власні канали - що справа буде, відразу ж зв'язався зі слідчим управлінням ГПУ, сказав, що буду активно співпрацювати. Через деякий час мене запросили, я дав свідчення. Фактично повторив те саме, що говорив раніше. Також відповів на додаткові запитання".

Попов повідомив, що у справі проходять п'ять осіб: "Але якщо ви хочете запитати, де зараз Коряк чи Сівкович, то я не знаю. Взагалі, мені, звичайно, було б краще, якби "мою" частину виділили в окреме провадження, оскільки фізична відсутність будь-кого з фігурантів може затягнути процес за часом, а мені цього не хотілося б".

"Мене попередили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 і 5 ст. 27 та ст. 340 Кримінального кодексу України. Звинувачують у незаконній протидії проведенню мирних зборів, мітингів, демонстрацій. Максимальна санкція - 5 років позбавлення волі", - повідомив Попов.

Як повідомляли, 7 лютого Олександра Попова звільнили від кримінальної відповідальності на підставі закону про "амністію" причетних до масових акцій протесту. Але наприкінці лютого Генеральна прокуратура поновила розслідування проти нього й інших посадових осіб, змінивши класифікацію інкримінованих їм злочинів.

Докладно читайте в інтерв'ю Олександра Попова Соні Кошкіній "Ми могли встановити ялинку і в інший час".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram