ГоловнаПолітика

Доопрацьований "мовний" закон вивчить Венеціанська комісія

За основу взято законопроект Леоніда Кравчука

Доопрацьований "мовний" закон вивчить Венеціанська комісія
Руслан Кошулинский
Фото: http://rama.com.ua

Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з підготовки нової редакції закону про розвиток і застосування мов в Україні скерує проект закону про розвиток і застосування мов в Україні на оцінку в міжнародні структури.

Про це заявив голова ТСК, віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський під час виступу в сесійній залі в п'ятницю.

Зокрема він нагадав, що за основу нової редакції закону взято законопроект "Про порядок застосування мов в Україні", розроблений групою експертів під головуванням екс-президента України (1991-1994 рр.) Леоніда Кравчука, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Члени комісії ухвалили рішення про те, щоб відправити цей документ у міжнародні експертні організації, зокрема: Венеціанську комісію, ОБСЄ, Раду Європи, представникам усіх нацменшин - для отримання їхньої оцінки, порад і подальшого удосконалення цього законопроекту", - повідомив Кошулинський.

Нагадаємо, Верховна Рада визнала таким, що втратила чинність, закон "Про засади державної мовної політики" авторства регіоналів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка, проте в.о. президента Олександр Турчинов ветував це рішення.

1 березня парламент створив тимчасову спеціальну комісію з підготовки законопроекту про розвиток і застосування мов в Україні, що має замінити закон Ківалова-Колесніченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram