ГоловнаПолітика

В Україні заблоковано рахунки оточення Януковича на 2,2 млрд грн

Заморожено активи 67 осіб

В Україні заблоковано рахунки оточення Януковича на 2,2 млрд грн
Фото: EPA/UPG

Державна служба фінансового моніторингу України заблокувала протягом березня 2,2 млрд грн на банківських рахунках 67 представників колишньої влади.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Гроші заблоковано в рамках розслідування фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів і майна колишнім президентом України, його близькими, а також посадовими особами колишнього уряду і пов'язаними з ними особами, а також у рамках розслідувань щодо осіб, причетних до організації навмисного масового вбивства людей та сепаратистської діяльності на території України.

"Виявлено рахунки 67 фізичних осіб і заблоковано грошові кошти:

- на банківських рахунках на суму 261,1 млн грн, 15 млн доларів, 2,6 млн євро і 0,4 млн рос. рублів, дорогоцінних металів (золота і срібла) загальною вартістю 3,0 млн грн, а також акції загальною вартістю 1,1 млрд гривень;

- на банківських рахунках 7 юридичних осіб, пов'язаних із зазначеними фізичними особами, кошти на загальну суму 630,9 млн гривень.

Загальна сума заблокованих Держфінмоніторингом коштів за березень в еквіваленті української гривні становить 2,2 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Крім того, Держфінмоніторинг направив запити до підрозділів фінансових розвідок 136 країн світу для блокування активів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram