ГоловнаПолітика

Німеччина пригрозила Росії третім етапом санкцій

ФРН проти політики РФ щодо поділу України

Німеччина пригрозила Росії третім етапом санкцій
Фото: zn.ua

Німеччина підтримає третій пакет санкцій проти РФ у разі відокремлення від України низки областей.

"Політика, яка прагне поділяти або поділити Україну, політика, яка окрім Криму призведе до приєднання частин України до Росії - з такою політикою ми не можемо погоджуватися. Якщо це дійсно буде розвитком протягом наступних тижнів, місяців, тоді я прошу розуміння у бізнесу - ми в такому випадку повинні думати про можливі ще більш далекосяжні заходи", - сказав глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр на відкритті економічного "Східного форуму" в Берліні, повідомляють РИА Новости.

"Це не мета федеративного уряду, що почнеться такий третій етап санкцій, але ми візьмемо в ньому участь, якщо його буде оголошено, навіть якщо це матиме негатив в економічних відносинах. Бо якщо ми погодимося, що в Європі пануватиме політика сили, тоді збиток від цього буде ще більший", - заявив Штайнмайєр.

Водночас Штайнмайєр підкреслив, що в Німеччині не зацікавлені в політиці ізоляції Росії, оскільки це "посилить ту кризу, яка зараз є". "Ми будемо далі шукати шляхи для політичних рішень. Потрібно проводити деескалацію. Це виходить тільки в результаті терплячої бесіди з усіма учасниками", - додав міністр.

У зв'язку з цим він знову вітав домовленості про початок переговорів Росії, України і посередників від ЄС і США щодо ситуації та плани з відправлення спостерігачів у регіон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram