ГоловнаПолітика

Ештон обговорила з Лавровим ситуацію в Україні

Росія наполягає на діалозі за участю всіх політичних сил і регіонів України

Ештон обговорила з Лавровим ситуацію в Україні
Фото: www.vestikavkaza.ru

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров обговорив із високим представником ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон кризу в Україні в контексті можливих кроків зовнішнього сприяння для його врегулювання.

Як повідомляє прес-служба МЗС Росії, телефонна розмова відбулася 8 квітня за ініціативою ЄС.

"З російського боку були підтверджені відомі пропозиції про організацію справжнього загальноукраїнського діалогу за участю всіх політичних сил і регіонів країни з метою вироблення загальноприйнятних підходів до конституційної реформи", - зазначили в Лаврова.

Водночас прес-секретар Ештон Майя Косьянчич підтвердила, що керівники дипломатії ЄС, США, Росії та України зустрінуться найближчими днями в Європі, щоб обговорити українську кризу.

"Я можу підтвердити, що пані Ештон, держсекретар Керрі, міністр Лавров і їхній український колега пан Дещиця домовилися зустрітися протягом близько десяти найближчих днів у Європі", - цитує Косьянчич "Интерфакс".

Вона ще не змогла назвати дату і місце зустрічі.

Раніше Сергій Лавров заявив, що необхідно залучити до переговорного процесу "представників півдня і сходу України", не уточнивши, кого в Москві вважають такими представниками. МЗС України відкидає такий варіант.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram