ГоловнаПолітика

Генсек ОБСЄ закликав до діалогу в східних регіонах України

ОБСЄ стурбована сутичками між протестувальниками й міліцією на сході України

Генсек ОБСЄ закликав до діалогу в східних регіонах України
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр висловив занепокоєння проявами насильства у східних регіонах України і закликав сторони до мирного діалогу, говориться в заяві, поширеній ОБСЄ.

"Інформація, яку ми отримуємо від спостерігачів ОБСЄ, які працюють зараз на місцях у східній Україні, викликає хвилювання. Спостерігачі повідомляють, що демонстрації у вихідні дні в Донецьку, Луганську та Харкові обернулися насильством і привели до поранень і сутичок між протестувальниками й міліцією, а також між представниками різних політичних партій і груп", - наводяться в заяві слова Заньєр.

"Абсолютно необхідно вжити всіх можливих заходів для уникнення подальшого насильства і до деескалації напруженості", - заявив Заньєр.

У заяві підкреслюється впевненість генерального секретаря в тому, що Спеціальна спостережна місія ОБСЄ в Україні допоможе зменшити напруженість шляхом спостереження та реєстрації фактів і думок учасників.

Нагадаємо, місія чисельністю від 100 до 500 осіб спочатку строком на 6 місяців була направлена в Україну рішенням Постійної ради ОБСЄ від 21 березня. Зараз місія налічує 103 співробітники з 39 держав-учасниць ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram