ГоловнаПолітика

Луганські сепаратисти готуються до можливого штурму СБУ

Мітингувальники укріплюють барикади

Луганські сепаратисти готуються до можливого штурму СБУ
Фото: www.facebook.com/yulia.krasilnykova

Сепаратисти і мітингувальники, які захопили будівлю Управління СБУ в Луганській області, укріплюють барикади, готуючись до відбиття можливого штурму.

Активісти оголошують присутнім, що штурм будівлі намічено на сьогодні. Людей просять не розходитися і надавати підтримку, повідомляє УНІАН.

Укріплювальні споруди, розташовані навколо УСБУ, відучора зросли в кілька разів.

Барикади складаються зі сміття, підручних засобів, шин, парканів. Також мітингувальники завантажують пісок, привезений машиною, в мішки й укріплюють захисні споруди.

З боку транспортної зупинки "Донбас" живим ланцюгом стоять жінки з іконами, перешкоджаючи проїзду силовиків. Біля барикад видно пляшки, схожі на коктейлі Молотова. Розгорнуто польову кухню.

Всього активних мітингувальників близько тисячі, а в парку навпроти СБУ, ще близько тисячі просто глядачів. Є діти і жінки.

Нагадаємо, 6 квітня в Луганську сепаратисти захопили будівлю УСБУ та склад зброї, що знаходиться в управлінні. Того самого дня голова Луганської облдержадміністрації Михайло Болотських, начальник Луганського обласного ГУ МВС Володимир Гуславський провели із загарбниками будівлі переговори, після яких були звільнені з-під варти 6 проросійських активістів, затриманих за сепаратизм.

8 квітня Антитерористична група Служби безпеки України, яка здійснює заходи щодо звільнення захопленої членами радикальної організації адміністративної будівлі Управління СБУ в Луганську, встановила, що зловмисники замінували приміщення. Зазначається, що, погрожуючи зброєю та вибухівкою, сепаратисти насильно утримують близько 60 громадян, не дають людям залишити приміщення і повернутися додому.

Наразі будівля залишається захопленою сепаратистами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram