ГоловнаПолітика

Путін може будь-якої миті ввести війська на південний схід України, - сенатор РФ

Росія зацікавлена у проведенні конституційної реформи

Путін може будь-якої миті ввести війська на південний схід України, - сенатор РФ
Фото: EPA/UPG

Голова комітету Ради Федерації з оборони і безпеки РФ Віктор Озеров зазначає, що президент Путін "теоретично" може прийняти рішення використовувати Збройні сили Росії на всій території Украины будь-якої миті.

Про це Озеров сказав, відповідаючи на питання, на яких умовах Росія може ввести війська в Україну, повідомляє УНІАН.

"Рада Федерації дала згоду президенту РФ з метою забезпечення безпеки життя людей на використання Збройних сил... Ми цю постанову не скасовували", - нагадав Озеров.

На уточнююче запитання він сказав, що це стосується не тільки території Криму, а й усієї України.

Озеров наголосив, що згідно з російським законодавством, рішення про кількість сил і засобів, кількість особового складу, озброєнь і військової техніки, а також місця застосування визначає президент РФ самостійно.

На питання, чи може Путін будь-якої миті ввести війська на південний схід України, Озеров відповів, що "теоретично, так". Водночас він запевнив, що Росія не зацікавлена в застосуванні військової сили в Україні.

Окрім того, Озеров розповів, що РФ може брати участь у миротворчій операції, тільки якщо є міжнародне оформлення рішення Ради безпеки ООН або, наприклад, у рамках СНД.

Голова комітету також уточнив, що Росія зацікавлена у проведенні конституційної реформи, щоб громадяни на південному сході України могли "реалізувати ті прагнення, які вони виражають у тій чи іншій формі на території своїх областей, насамперед - підвищення ролі цих областей в суспільно-політичному та економічного життя країни".

Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін на розширеній колегії ФСБ РФ закликав спецслужбу бути напоготові та заявив, що РФ не повинна дозволити використовувати неурядові організації в "деструктивних" цілях, "як в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram