ГоловнаПолітика

Москва готова до переговорів у форматі Росія-Україна-США-ЄС

Дата обговорення поки не визначена

Москва готова до переговорів у форматі Росія-Україна-США-ЄС

Москва готова до розгляду багатостороннього формату переговорів за участю Росії, України, США та ЄС.

Про це заявив у вівторок голова МЗС РФ Сергій Лавров.

"Дійсно, ми готові розглядати багатосторонній формат, в якому були б представлені європейці, Сполучені Штати, Росія та українська сторона", - заявив міністр, передає ИТАР-ТАСС.

Формат переговорів з США, ЄС та Україною, як і терміни та порядок денний, не визначені.

"Ми з Джоном Керрі яку-небудь конкретну дату не обговорювали, оскільки за нашою домовленістю необхідно спочатку зрозуміти, яким буде формат", - сказав він.

Крім того, Лавров зазначив, що у Росії виникають питання у зв'язку з запропонованими США термінами проведення багатосторонньої зустрічі з питання щодо України.

При цьому він вважає, що південь та схід України повинні бути представлені на міжнародних переговорах. "У такому зв'язку будь-які багатосторонні формати, які ігнорують наявність обурення на півдні і сході України, тим, що робить по відношенню до них київське керівництво, ігнорування їх не дозволить працювати в будь-якому форматі, - сказав Лавров. - Ми за те, щоб південь і схід України були б представлені на таких заходах".

Нагадаємо, в Харкові, Луганську та Донецьку пройшли акції протесту проти зміни влади в країні. Мітингувальники виступили за проведення референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram