ГоловнаПолітика

Автомобілісти перекрили вулицю біля Ради

Учасники акції домагаються скасування утилізаційного збору і ввізного мита

Автомобілісти перекрили вулицю біля Ради
Фото: liga.net

Біля Верховної Ради представники Спілки автомобілістів України в декількох місцях перекрили мікроавтобусами вулицю Грушевського та підходи до неї - вулиці Липську і Шовковичну.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Учасники акції пояснили, що намагаються в такий спосіб не випустити з Верховної Ради народних депутатів, допоки ті не ухвалять низку законів - зокрема про скасування утилізаційного збору та скасування акцизного податку на переобладнання автомобілів, зниження ввізного мита на автомобілі. Відповідні плакати наліплені на всі авто.

Зараз біля Ради перебуває щонайбільше 200 активістів.

Низка законопроектів, ухвалення яких вимагають протестувальники, входили в так званий антикорупційний пакет, який депутати планували сьогодні включити в порядок денний. Однак депутати не набрали необхідної кількості голосів, «за» проголосували 185, тоді як необхідно 226. Зокрема від фракції УДАР включення законопроектів у порядок денний підтримали лише чотири людини.

Народний депутат від фракції УДАР Віктор Пинзеник зазначив, що в пакеті є кілька законопроектів, включення в порядок денний яких ударівці не підтримують. За включення більшості законопроектів вони готові проголосувати, але якщо рішення про внесення в порядок денний кожного законопроекту ухвалюватимуть окремо. Усього пакет складається з понад 30 законопроектів.

Нагадаємо, 27 березня Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України" (про скасування утилізаційного збору та акцизу на переобладнання транспортного засобу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram