ГоловнаПолітика

Аваков розповів подробиці операції зі звільнення Харківської ОДА

Поранено троє правоохоронців, у тому числі одного - важко

Аваков розповів подробиці операції зі звільнення Харківської ОДА
Задержанные сепаратисты
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив деталі спецоперації зі звільнення Харківської обладміністрації від сепаратистів.

"Будівлю ОДА, яку утримували від атак сепаратистів весь попередній день, підпалили з холу. Солдатів Нацгвардії атакувальники закидали світлошумовими гранатами. По підрозділах МВС, які охороняли без зброї, відкрили вогонь з травматичної зброї", - написав він у своєму "Фейсбуці".

Підрозділам МВС віддали команду в першу чергу загасити пожежу та забезпечити охорону пожежників, які приїхали на місце події.

"Скориставшись концентрацією Нацгвардії на пожежі в лівому крилі будівлі ОДА, сепаратисти розбили вікна в протилежному крилі будівлі та проникли всередину. Їх було близько 200", - зазначив Аваков.

До 2 години ночі пожежу загасили. Поранення отримали три правоохоронці, у тому числі один - важкі. Будівлю захопили сепаратисти.

Близько 6.30 ранку спецпідрозділи МВС спеціальною операцією звільнили будівлю від загарбників.

"Без єдиного пострілу, гранат та інших спецзасобів. 70 затриманих. Вилучено зброю. У тому числі лідер сепаратистської групи УСБ (Український східний блок?) Логінов. Будівлю ОДА взято під озброєну охорону з автоматичною зброєю", - зазначив Аваков.

Операцію проводив спецпідрозділ, який передислокували в Харків у складі загального угруповання сил МВС, яке почали переміщати на схід країни для захисту від сепаратистського бунту.

"За підсумками цих двох днів протистоянь у Харкові мною будуть зроблені висновки щодо кадрового складу підрозділів міліції області. Багато чого з того, що я побачив, більше було схоже на саботаж, ніж на службу. Всі, кого це стосується, - підуть - від керівників і до рядового складу, що не менш важливо. Міліція в Харкові повинна мінятися докорінно. Я довіряю підполковнику Дмитрієву, якого поставив на посаду місяць тому. Просто буду ретельніше йому допомагати - ситуація не проста. Окремо скажу і виділю спецпризначенців, які відмінно спрацювали, і значну частину міліціонерів-патріотів, які працювали на країну в ці складні три доби в Харкові!", - додав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram