ГоловнаПолітика

США, ЄС, РФ і Україна найближчим часом можуть провести переговори

Чотиристороння зустріч може відбутися протягом найближчих 10 днів

США, ЄС, РФ і Україна найближчим часом можуть провести переговори
Джон Керри, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі і голова МЗС РФ Сергій Лавров обговорили можливість проведення найближчим часом прямих переговорів між США, Росією, ЄС і Україною для мирного розв'язання української кризи.

Про це повідомила представник держдепу США Джен Псакі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Міністри обговорили можливість протягом найближчих 10 днів організувати прямі переговори між Україною, Росією, США та ЄС для того, щоб спробувати знайти способи розрядки ситуації", - сказала Псакі.

У розмові з Лавровим Керрі також повідомив голову російського МЗС про те, що "США вкрай занепокоєно стежать за подіями останньої доби в Харкові, Донецьку, Луганську і Маріуполі, зазначивши, що ці події не видаються спонтанними".

Окрім того, голова американського зовнішньополітичного відомства закликав Росію публічно оголосити про непричетність до дій сепаратистів, а також "закликав до розрядки і діалогу".

"Він (Дж. Керрі) дав зрозуміти, що будь-які подальші спроби Росії дестабілізувати ситуацію в Україні матимуть свою ціну", - наголосила Псакі.

Російський МЗС натомість повідомив, що "голови зовнішньополітичних відомств Росії та США домовилися продовжувати спільні зусилля для узгодження оптимальних форм міжнародного сприяння в просуванні справжнього національного діалогу в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram