ГоловнаПолітика

Кернес не побачив у загарбниках ХОДА сепаратистів

Міський голова закликав не розпалювати пристрастей

Кернес не побачив у загарбниках ХОДА сепаратистів
Фото: Макс Левин

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що будівлю облдержадміністрації в Харкові захопили не сепаратисти, а люди, яким цікавий перебіг розслідування стрілянини ввечері 14 березня на вулиці Римарській біля офісу "Просвіти" і "Правого сектору", в результаті якої загинули двоє людей.

Про це Кернес, який прибув на місце подій, заявив журналістам в будівлі ОДА.

"Зараз тут перебувають харків'яни, які хочуть дізнатися, що в слідстві відбувається з приводу вбитих людей на вулиці Римарській, з приводу убитих харків'ян. Це головний мотив того, що вони прийшли до будівлі адміністрації. Ніякого сепаратизму від цих людей я не чув. Чув тільки одне - щоб їм розповіли, хто винен у смерті їхніх товаришів", - сказав Кернес, повідомляє УНІАН.

За словами міського голови, люди не можуть зрозуміти, де слідство і де результати розслідування.

"Якщо в когось є сепаратистські настрої, то я пояснив цим людям, що ніяких референдумів з ними ніхто обговорювати не буде, тому що немає відповідного закону. А щодо людей, які цікавляться долею кримінальної справи, то ці люди повинні отримати відповіді на свої запитання. Зараз від них це приховують", - зазначив Кернес.

Також Кернес додав, що активісти просять, щоб правоохоронці покинули будівлю. Тоді й вони вийдуть з обладміністрації.

"Тоді почнеться нормальна функціональна робота Будинку рад", - підкреслив Кернес.

Щодо встановлення над будівлею російського прапора, то Кернес прокоментував це так: "Можливо, там є люди, які вирішують свої завдання. Ми не повинні розпалювати пристрасті, а повинні все вирішити толерантно, адже все, що відбувається - це наслідок того, що людей не хочуть чути".

Нагадаємо, вчора вночі сепаратисти захопили будівлю ОДА з вимогою провести референдум про федералізацію України.

Уранці міністр МВС відрапортував, що будівлю звільнено від загарбників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram