ГоловнаПолітика

Міграційна служба спростила видачу паспортів жителям Криму

Спрощення стосується лише громадян, зареєстрованих на Кримському півострові

Міграційна служба спростила видачу паспортів жителям Криму

Державна міграційна служба України спростила видачу паспортів жителям Криму. Відповідне роз'яснення підписав голова служби Сергій Радутний, передає прес-служба Держміграції.

"Йдеться, зокрема, про відновлення втраченого паспорта громадянина України, вклеювання до нього фотографій у 25 - і 45-років, заміну паспорта у зв'язку зі зміною прізвища та з інших причин", - йдеться в повідомленні відомства.

Таким чином, зазначені категорії осіб можуть отримати паспортні послуги в найближчому підрозділі ДМС України за місцем прибуття.

"Слід зазначити, що спрощення стосується лише громадян, зареєстрованих на Кримському півострові. Громадяни інших регіонів України можуть отримати зазначені послуги виключно за місцем проживання", - уточнили в Держміграції.

Крім того, у відомстві зазначили, що відповідно до закону України "Про громадянство", громадянин України, який, відповідно до чинного законодавства постійно проживає за кордоном, може вийти з громадянства України лише за власним клопотанням. Оформлення виходу з громадянства України здійснюється за заявою особи на ім'я президента України, яке подається в закордонну дипломатичну установу.

"Таким чином, Російська Федерація не може приймати жодних рішень щодо припинення українського громадянства жителів АР Крим та міста Севастополя", - підкреслили в Держміграції.

Державна міграційна служба України також застерігає громадян ні в якому разі не передавати паспорти громадянина України будь-яким особам та представникам іноземних держав, оскільки в майбутньому такі паспорти можуть бути використані для протиправної діяльності, наприклад, для продажу майна, отримання кредитних коштів тощо.

Нагадаємо, 19 березня Федеральна міграційна служба почала в Криму видачу російських паспортів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram