ГоловнаПолітика

У Донецьку мітингує близько 700 проросійських активістів

У міськраді не отримували повідомлення про проведення мітингу

У Донецьку мітингує близько 700 проросійських активістів
Фото: novosti.dn.ua

Близько 700 учасників проросійського митингу, пройшовши пішим ходом вулицею Артема від площі Леніна, пікетують будівлю Донецької міської ради.

У руках активістів - прапори Російської Федерації та прапори з написом "Донецька республіка". Люди вимагають від'єднання Донецької області від України та входження її до складу РФ, повідомляють "Новини Донбасу".

Зазначимо, що повідомлення про проведення мітингу в міськраді не отримували і захід проходить з порушенням українського законодавства про проведення масових заходів.

Станом на 14:00 активісти прямують до будівлі Донецької міської ради. Вони йдуть по проїжджій частині вул. Артема і викрикують гасла з вимогою федералізації. Хода супроводжується співробітники міліції. Вони також чергують і біля будівлі міськради.

У той же час "Острів" повідомляє, що ціллю пікету, за їх словами, є бажання запитати у Донецького міського голови Олександра Лук'янченка, чи підтримує він вимоги сепаратистів про входження Донецької області до складу Росії, і чи готовий він накласти мораторій на підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

Люди стоять біля міської ради, скандуючи "Референдум!", "Янукович - наш президент", "Донбас - вставай", "Міськрада, вставай, народу допомагай". В руках вони тримають прапори Росії та проросійських громадських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram