ГоловнаПолітика

Землі Межигір'я повернуть державі

Екс-президент Янукович придбав ці землі незаконно

Землі Межигір'я повернуть державі
Фото: LB.ua

Прокуратура Київської області після перевірки законності передачі в оренду та подальшого викупу товариством ТОВ "Танталіт" та колишнім президентом України Віктором Януковичем земельних ділянок у межах Новопетрівської сільської ради Вишгородського району Київської області(резиденція "Межигір'я"), виявила порушення в цих угодах, землю належить повернути державі. Про це повідомляє в суботу прес-служба Генпрокуратури України.

Встановлено, що ці земельні ділянки загальною площею майже 130 га передані в оренду і надалі продані з порушенням вимог ст. 142 і 149 Земельного кодексу України.

Зокрема, ця земля була відчужена розпорядженнями Вишгородської райдержадміністрації, хоча вилучення, передача в оренду та подальший продаж земель рекреаційного призначення належать до компетенції Кабінету Міністрів.

"За результатами перевірок прокуратура пред'явила два позови до Вишгородської районної державної адміністрації, ТОВ "Танталіт" та громадянинові Віктору Януковичу про скасування розпоряджень, визнання недійсними державних актів та повернення земель площею 129,28 га вартістю понад 105 млн грн на користь держави", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 лютого Віктор Янукович залишив резиденцію "Межигір'я". Після цього резиденцію зайняли активісти Самооборони Майдану і вона була відкрита для загального огляду. Пізніше резиденцію взяли під охорону Внутрішні війська. Нещодавно Межигір'я знову відкрили для відвідувачів, але вхід зробили платним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram