ГоловнаПолітика

Захарченко розповів на російському ТБ, як снайпери стріляли в міліцію з Будинку профспілок

Екс-голова МВС слідом за Януковичем дав інтерв'ю

Захарченко розповів на російському ТБ, як снайпери стріляли в міліцію з Будинку профспілок
Фото: Макс Левин

Екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко дав інтерв'ю російському "Первому каналу", в якому заявив, що 20 лютого протестувальники почали стріляти у співробітників МВС із Будинку профспілок у Києві.

Він зазначив, що абсолютно впевнений, що співробітники міліції не застосовували бойової зброї проти протестувальників на Майдані Незалежності.

"Те, що це були не співробітники міліції, я впевнений на 100%. На всі заходи "Беркут" виходив без бойової табельної зброї", - заявив чиновник-утікач.

Захарченко підрахував, що 18-19 лютого активісти поранили 86 і вбили 14 співробітників правоохоронних органів.

"...уже вранці 20 лютого (протестувальники) відкрили прицільний вогонь по співробітниках (міліції), які стояли на Інститутській і в районі Будинку профспілок, звідки, за нашими відомостями, й був відкритий прицільний вогонь", - розповів екс-голова силового відомства.

Колишній міністр уточнив, що Будинок профспілок контролювався на той момент активістами Самооборони Майдану і їхнім командувачем Андрієм Парубієм.

Захарченко пояснив, що саме через те, що співробітників міліції 20 лютого почали розстрілювати з пістолетів і мисливських рушниць, вони вирішили відступати вгору вулицею Інститутською.

Нагадаємо, 2 квітня екс-президент Віктор Янукович дав інтерв'ю НТВ і Assosiated Press, в якому заявив, що ніколи не давав вказівки силовикам стріляти на Майдані, а постріли були зроблені з будівель, підконтрольних опозиції.

Зазначимо також, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що інформаційною кампанією дискредитації в ЗМІ Євромайдану в українських ЗМІ керував особисто Віталій Захарченко, як і діяльністю "тітушок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram