ГоловнаПолітика

НАТО планує надати Україні політичну та військову підтримку

Росія з партнера НАТО може перетвориться на противника, зазначили в альянсі

НАТО планує надати Україні політичну та військову підтримку
Фото: online.ua

Західний блок країн НАТО планує надати Україні політичну і військову підтримку і повинен розглянути можливість свого подальшого розширення, незважаючи на можливі протести проти таких дій.

Про це заявив сьогодні заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу в польському Кракові на конференції Defence Matters, повідомляє УНІАН.

"Ми повинні підтримувати Україну та інших східних партнерів, таких як Грузія і Молдова, а також співпрацювати з Євросоюзом. Більше того, ми повинні відкрити двері для нових членів і чітко висловити свою позицію: жодна зовнішня сила не може заблокувати можливого приєднання до Альянсу. (Ніхто) не має права вето", - сказав Вершбоу, слова якого наводить РАР.

Він засудив захоплення росіянами українського Криму і сказав, що продовження агресії проти України призведе до того, що Росія з партнера НАТО перетвориться, "скоріше, на супротивника".

"Я переконаний, що Альянс довгий час не визнаватиме захоплення Криму, більше того, ми підтримуватимемо Україну шляхом активізації політичного і військового співробітництва", - сказав Вершбоу.

Також Вершбоу зазначив, що західні держави після завершення "холодної війни" намагалися активізувати співпрацю з Росією, що, однак, не вдалося.

"Російські лідери є жертвами власної пропаганди, тому що більше шукають змови Заходу, ніж намагаються налагодити взаємовигідну співпрацю", - сказав він.

При цьому Вершбоу зазначив, що, незважаючи на переривання співпраці НАТО з Росією через події в Україні, світу не загрожує нова "холодна війна", яка б "паралізувала всі форми співпраці".

Нагадаємо, 1 березня НАТО оголосило про призупинення "всього комплексу військової і цивільної практичної співпраці з Росією" в результаті кризи в Україні.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен попередив російську владу, що подальше вторгнення на територію України стане для Росії історичною помилкою з далекосяжними наслідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram