ГоловнаПолітика

США не ведуть переговорів з Росією про розподіл України, - посол Пайєтт

Принцип США - українці самі повинні визначати свій шлях розвитку

США не ведуть переговорів з Росією про розподіл України, - посол Пайєтт
Фото: www.day.kiev.ua

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт виключає переговори і домовленості між США та Росією щодо розподілу України.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Кореспондент".

"Фундаментальний принцип США - українці самі повинні визначити свій шлях розвитку. Що стосується США, то ніяких домовленостей або переговорів про можливий розподіл України не буде. Нічого подібного пакту "Молотова-Ріббентропа", коли доля країни вирішується без її участі, не буде", - підкреслив американський посол.

При цьому він додав, що в разі захоплення Росією східних областей України його країна застосовуватиме подальші санкції, однак нагадав слова президента США Барака Обами про те, що США не мають наміру вступати у війну з Росією через Україну.

Пайєтт вважає, що військова конфронтація з західними країнами невигідна і російській стороні.

"РФ потрібні добрі відносини з Україною, щоб її продукція і товари могли йти транзитом через Україну до Європи", - додав американський посол.

Посол також зазначив, що США вважають Крим територією України.

"Крим окуповано Росією, але, фактично, він залишається частиною України. Ми докладемо всіх можливих зусиль, щоб змінити ситуацію. Географічні реальності говорять про те, що єдине рішення цієї кризи - дипломатичне. Механізму вирішення ситуації військовим способом немає", - підкреслив він.

Нагадаємо, напередодні президент США Барак Обама підписав схвалений Конгресом закон на підтримку суверенітету, цілісності, демократії та економічної стабільності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram